DirectIT als strategische ICT partner

U kan hier regelmatig onze nieuwste referentiecases vinden.
Op deze manier geven wij u graag een inzicht in het type projecten die wij onlangs hebben uitgevoerd, voor welke klanten en in welke sectoren.
Tegelijkertijd biedt dit ons de mogelijkheid om onze klanten aan het woord te laten en feedback te formuleren over de bewezen diensten.

Volledige vernieuwing voor Came Benelux

CAME Benelux is een gerenommeerde leverancier met 40 jaar internationale ervaring in automatisering.  Zij produceren het meest uitgebreide aanbod van automatiseringen voor poorten en hekken, verkeersslagbomen, industriële afsluitingen en toegangscontrolesystemen. De afgelopen jaren is het bedrijf CAME Benelux flink gegroeid naar ’s werelds grootste producent van automatiseringen.

Met die groei steeg ook de druk op de IT omgeving van de onderneming. Op advies van DirectIT besloot CAME Benelux een aantal jaren terug haar infrastructuur te virtualiseren. DirectIT ontwierp een technisch ontwerp, een gedetailleerd projectplan en voerde vervolgens dit plan in verschillende fases uit.

 De mature IT-omgeving waarover CAME Benelux vandaag beschikt, kwam er bewust niet van vandaag op morgen. Een intensief parcours op verschillende niveaus werd de voorbije jaren afgelegd.

 Het plan omvatte de virtualisatie van de serveromgeving met Hyper-V en de opzet van een nieuwe SAN storageomgeving met EMC² storage. De EMC² SAN centraliseert de server-based interne opslag van verschillende applicaties in één krachtig, schaalbaar storage-platform.
Resultaat: controle over de storage-omgeving en een optimale performance.

De continuïteit is gewaarborgd door een backup-oplossing van Veeam te integreren.

 “Naast dat Veeam Backup & Replication meer features en innovaties biedt, waren we met name onder de indruk van de mogelijkheden voor compressie en deduplicatie op de back-up files. Hierdoor is er voor de back-upstorage niet veel meer ruimte nodig dan de daadwerkelijke actieve kopie” Zegt IT Manager Ashwin Detaeye. Dankzij de technologie is nu ook een offsite backup mogelijk naar de DirectBackup Cloud oplossing van DirectIT.

Daarnaast besloot CAME Benelux haar gebruikers te migreren naar Office 365. De mogelijkheden worden nu optimaal benut. “Het belangrijkste voordeel dat Office 365 ons biedt, is dat we nu één moderne omgeving hebben waarin mail en agenda functionaliteiten zijn geïntegreerd,” zegt CAME Benelux.

We hebben met al deze verschillende vernieuwingen ons doel behaald” bevestigt CAME Benelux.

“ De schaalbaarheid is verbeterd, de beschikbaarheid verhoogd en de flexibiliteit aanzienlijk toegenomen. Met DirectIT als partner zijn we erin geslaagd een solide ICT-infrastructuur op te bouwen, zonder de lopende activiteiten te moeten onderbreken.

We hebben nu een ICT-omgeving die aanzienlijk hogere prestaties levert met een veel eenvoudiger beheer en lagere kosten in stroom en onderhoud.
Daarnaast kunnen we eenvoudiger uitbreiden en zijn we ook in staat om in de toekomst sneller te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen.

Flexibiliteit dankzij Remote Desktop Services

Met 111 jaar ervaring in de sector, biedt het familiebedrijf “Vandescure” vandaag een brede waaier aan producten en diensten. Dit omvat zowel het produceren, maar ook het plaatsen van  industriële en residentiële hekken en poorten. Vandescure is reeds jaar en dag een gevestigde waarde in de sector en kenden de laatste jaren een grote groei. De uitbreiding van het personeels- en klantenbestand zorgden ervoor dat de huidige ICT- infrastructuur te weinig ruimte bood voor de grote groei die de organisatie kende.

“Het kantoor was sterk verouderd en dringend aan vernieuwing toe,” zegt Pierre Vandescure, zaakvoerder Vandescure. “ Het was tijd om te verhuizen naar een nieuw kantoor en de ICT-infrastructuur grondig te herbekijken.

In 2015 zorgde DirectIT voor de omschakeling naar een gevirtualiseerde omgeving. Dit zorgde ervoor dat er één centraal platform ter beschikking kwam voor alle medewerkers. “Het resultaat van de samenwerking met DirectIT is dat de continuïteit, betrouwbaarheid en kwaliteit van de IT-infrastructuur aanzienlijk is toegenomen.” verklaart Pierre Vandescure. “Daarnaast is de mobiliteit van onze medewerkers toegenomen,” vervolgt Pierre Vandescure. Met het implementeren van Remote Desktop oplossing kan Vandescure zijn medewerkers altijd en overal een volwaardige werkplek bieden.

“ De implementatie is vlekkeloos verlopen,” vertelt Pierre Vandescure. “DirectIT heeft dit project binnen de gestelde tijd en het beschikbare budget professioneel gerealiseerd. Resultaat van doordachte analyse en een gedetailleerde planning.

“Wat ik zelf erg belangrijk vind, is het persoonlijk contact met DirectIT. Als ik DirectIT opbel, weet ik wie ik aan de lijn heb, dankzij een selectie van vaste contactpersonen. Dat is een prettige manier van samenwerken.”“We zijn zeer tevreden over het resultaat. De mensen van DirectIT zijn flexibel, tonen een grote betrokkenheid en beschikken over een uitstekende technische kennis.

Snel Logistic Solutions optimaliseert zijn netwerk.

Snel Logistic Solutions verzorgt logistieke en transportactiviteiten voor haar klanten. Met zijn 250 werknemers over 3 locaties en 60.000 m² aan magazijnen staan zij dag en nacht klaar voor de belevering van hun klanten en dit doorheen heel Europa.

Na een gesprek met een van de DirectIT Project Managers kwam de connectiviteit tussen de verschillende sites aan bod. De huidige explore oplossing werd als een dure, maar vooral trage oplossing ervaren. “We kregen vaak klachten van de mensen die werken in de bijsites over vertragingen op Citrix” verklaart Ronny Baudonck, IT manager bij Snel Logistic Solutions.

DirectIT stelde een alternatieve oplossing voor op van Barracuda Networks. Na een succesvolle Proof of Concept besloot Ronny Baudonck om de explore op te zeggen en te vervangen door snelle Telenet verbindingen en VPN tunnels op basis van de Barracuda NG Firewall series. Zo is vandaag niet alleen de VPN verbinding sneller en stabieler, maar ook een pak goedkoper. De gemaakte kosten voor de opzet, zullen op een jaar tijd ruim
terugverdiend zijn.

Hogere beschikbaarheid voor Transport Fockedey.

Transports Fockedey is een familiebedrijf, opgericht door de heer René Fockedey, vader van de huidige zaakvoerder, Charly Fockedey. De firma Fockedey heeft zijn hoofdkantoor in Leuze-en-Hainaut, in de buurt van Doornik, en is daardoor in de nabijheid van de grote Europese chemie-polen. Dankzij deze nabijheid is Fockedey uitgegroeid tot één van de grootste transporteurs in deze sector.  Ondertussen rijden er vandaag meer dan 500 vrachtwagens van Fockedey rond.

Door de steeds grotere afhankelijkheid van ICT voelde men bij fockedey de noodzaak om een veiligere en betrouwbaardere IT-omgeving uit te bouwen.“De volledige dispatching van de vrachtwagens staat of valt met de werking van de servers. Indien deze zou falen zouden wij geen zicht meer hebben op de locatie van de vrachtwagens of met welke order of levering zij bezig zijn.” zegt Michel Vanceunebroeck, CIO bij Transports Fockedey.

In hun zoektocht naar een oplossing kwamen ze uit bij DirectIT. In een gefaseerde opzet werd er gekozen om de servers die nog allemaal fysiek draaiden te virtualiseren om vervolgens deze virtuele omgeving hoog beschikbaar te maken met EMC² storage. Ook de backup oplossing werd onder handen genomen met Veaam als nieuwe oplossing.

“Wij zijn zeer tevreden over DirectIT” zegt Cédric De Baere, IT medewerker bij Transports Fockedey. “Er zit enorm veel kennis binnen hun onderneming en de communicatie verloopt snel en vlot. Uiteindelijk kan je het zo stellen: zonder IT geen Transports Fockedey.
Als DirectIT zich tegenover ons op dezelfde manier blijft opstellen, ligt er een zeer langetermijnsrelatie in het verschiet.” laat Michel Vanceunebroeck nog weten.